Als particulier kun je op verschillende manieren (gedeeltelijke) vergoeding voor jouw kosten voor (loopbaan) coaching-counseling krijgen:
LET OP:
Van Kern tot Kern heeft ook een overeenkomst met het UWV voor vergoeding van een re-integratie traject. Zie voor meer informatie op deze pagina onder de kop: Re-integratie via het UWV
Bij een groot aantal ziektekostenverzekeraars wordt counseling vergoed via het aanvullende verzekeringspakket. De vergoeding valt onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen –> psychosociale zorg c.q. psychosociale behandeling / counseling’ uit het aanvullende pakket.
Je betaalt dus geen eigen risico
Je kunt rechtstreeks een afspraak maken of via de huisarts en / of praktijkondersteuner. Voor de verzekering is geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Ik werk graag samen met jouw huisarts en/of praktijkondersteuner en indien gewenst stel ik (uitsluitend na akkoord van of op verzoek van de cliënt) hen op de hoogte van een traject.
Ik sta ingeschreven bij de ABVC, NOLOC en de RBCZ. Kijk voor vergoeding de voorwaarden in jouw polis na of kijk op het overzicht van vergoedingen per verzekeraar.
TIP !!:
Bij een aantal verzekeraars worden de (regels voor) vergoeding niet één oogopslag duidelijk. Neem dan even telefonisch contact op met jouw zorgverzekering. Ik heb al een aantal keer gehad dat het leek alsof er niet vergoed wordt en dat het dan wel zo blijkt te zijn.
Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie.
Als je in aanmerking komt voor een re-integratietraject, dan kun je samen met een arbeidsdeskundige van UWV een re-integratiebedrijf kiezen waarmee UWV een overeenkomst heeft gesloten. Van Kern tot Kern heeft een overeenkomst met het UWV voor re-integratie begeleiding voor:
Het Modulair traject:
Energiebalans herstellen en bevorderen maatschappelijke deelname
Het Werkfit traject
Loopbaanonderzoek en versterken (sociale) vaardigheden en persoonlijke effectiviteit
Het Naar werk traject
cv, LinkedIn, sollicitatietraining
Samen stellen wij een een plan op hoe je kunt herstellen en / 0f voor onderzoek naar passend werk en hoe je dat werk kunt vinden. Als het UWV jouw plan goedkeurt, dan kun je daar meteen mee beginnen. UWV betaalt de kosten van het re-integratiebedrijf. Kijk hier voor meer info.
Zie voor meer informatie over vergoeding van re-integratiebegeleiding op de UWV site.
Loop jij als Rijksmedewerker al langer met het idee dat jij:
Grijp dan nu je kans en vraag een loopbaanadvies aan. Dit kan zonder tussenkomst van jouw leidinggevende. Jouw uitkomsten blijven in ieder geval anoniem.
Iedere Rijksmedewerker kan subsidie van maximaal 1.500 euro (ex BTW) aanvragen door gebruik te maken van de Regeling Loopbaanadvies van het A+O fonds Rijk.
Het is alleen mogelijk subsidie te krijgen voor een loopbaanadvies van een loopbaandeskundige die is gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional. Bij mij dus!
Voordat je de aanvraag kunt doen, wordt eerst getoetst of je voldoet aan de voorwaarden van de regeling.
Als Rijksmedewerker vraag je zelf de subsidie aan.
Het aanvraagtraject verloopt in stappen:
Het tarief voor het loopbaan basisprogramma (met 1 of 2 modules) bij Van Kern tot Kern ligt sowieso onder de 1500 euro (ex BTW).
Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een coachtraject vele malen lager dan die van een opleiding. Bovendien is een coachtraject maatwerk en wordt als veel effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of de HR afdeling.
In de CAO van jouw organisatie staan bijvoorbeeld mogelijkheden als uren inzetten en het delen van de kosten. Iedere CAO gebruikt zijn eigen terminologie. Zoek (CTRL-F) bijvoorbeeld eens op: Individueel Ontwikkel Budget I Persoonlijk budget I Persoonlijk opleidingsbudget I Persoonlijk levensfasebudget (PLB)
Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.